Bu cezaevi'nde 201 mahkum fazlalığı var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2009 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuşlarda kapasitenin üzerinde mâhkum kaldığı, bu nedenle zaman zaman olayların çıktığı bildirildi.

AK Parti Isparta Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Haydar Kemal Kurt, Isparta'da cezaevinde yer sıkıntısında dolayı mâhkumların zaman zaman isyan çıkardıklarını, sorunun çözümü için Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerde bulunduğunu belirtti. CİHAN'a açıklamada bulunan Milletvekili Kurt, yer sıkıntısı yüzünden mâhkumların geçtiğimiz günlerde olay çıkararak sayım vermek istememesi üzerine jandarmanın olaylara müdahalede bulunduğunu kaydetti. Cezaevi kapasitesinin 648 kişi olmasına rağmen, 849 mâhkum kaldığını öğrendiğini belirten Kurt, "60 tane koğuş var 201 fazla tutuklu var. Bu insanlara ranza vermek çok zor. Bir şekilde koğuşta kalıyorlar. Yaptığımız görüşmelerde gerekirse bazı mâhkumların, Burdur iline Keçiborlu ve Yalvaç'a ilçelerine de gönderilmesinin gündeme geldi." diye konuştu. Kurt, Türkiye genelinde 110 bin mâhkum bulunduğunu ve yeni cezaevi yapımı konusunda kaynak arayışının sürdüğünü kaydetti.

Haydar Kemal Kurt, 2003 yılından itibaren başlatılan çalışmalar neticesinde 11 adet adalet sarayını hizmete girdiğini, adaleti bodrum katlardan saraylara taşıdıklarını anlattı.

BİR HÜKÜMLÜNÜN MALİYETİ 14 BİN DOLAR

Isparta eski Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun da Türkiye'de bir hükümlünün devlete yıllık maliyetinin 14 bin 500 dolar olduğunu belirtti. Tosun, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklu sayısının 100 bini aştığını, yatacak yer kalmadığından kütüphanelerin bile koğuşa çevrildiğini söyledi. Başsavcı Tosun, bir tutuklunun günlük iaşesinin devlete 39 TL mal olduğunu belirterek, "Toplumda işlenen suçlardan dolayı mâhkum sayısı her geçen gün artmakta, cezaevleri yetersiz kalmaktadır. Her gün yeni bir cezaevi yapmak gerekiyor." dedi. Tosun, bir hükümlünün devlete güvenlik, iaşe, yatak ve benzeri giderlerinin hesaplandığında 14 bin 500 doları bulduğu bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber